Competentiescan

 

Waarom een competentiescan?

Voor rekrutering en voor de doorstroom binnen de onderneming is een competentiescan een nuttige en efficiente tool.

Je kan beter bepalen of een kandidaat geschikt is voor de functie maar ook zijn inzicht vergroten of de functie nog aansluit bij zijn ambities.

 

Toegevoegde waarde?

Met een objectieve competentiescan krijg je inzicht in de karaktereigenschappen, competenties en ontwikkelpunten van de medewerker ten aanzien van de resultaten die je voorop hebt gesteld.  

Hierdoor kan je ook gemakkelijker en meer gefundeerd beslissen bij rekrutering of bij doorgroeimogelijkheden binnen de onderneming.

 

Wanneer een competentiescan afnemen?

  • Rekrutering & Selectie

Elke functie vraagt om specifieke kwaliteiten. De competentiescan meet of de kandidaat daarover beschikt. U krijgt een overzicht van de sterke en zwakkere punten van de kandidaat wat ondersteunend is bij de besluitvorming voor aanwerving. 

 

  • Doorgroei binnen de onderneming

De competentiemeting toont de ontwikkelmogelijkheden van een medewerker aan binnen zijn huidige functie en zoekt naar werkvelden waar de medewerker aanleg voor heeft. Het is een goed vertrekpunt voor loopbaanoriëntatie, het maakt duidelijk in welke rol iemand zich gelukkig voelt en het betekent ook een toegevoegde waarde voor de onderneming. Dit komt zowel de rentabiliteit als het groeiproces ten goede.   

 

De Blaupoort 20

9830 Sint-Martens-Latem

info@energizingpeople.be
willy@energizingpeople.be

+32 (0)475 42 71 76

Contactformulier